BIO

 

Ovidiu Marginean (IMDB Link), director de imagine si membru fondator al RSC in 2007, lucreaza in domeniul productiei vizuale de la inceputul anilor 90.

La inceputul anilor '90 frecventeaza Cineclubul din Cluj-Napoca, unde a descopera magia primelor fotograme pe 16mm.

In 1996 incepe o colaborare de 7 ani in domeniul televiziunii cu ProTV, o perioada a acumularii de experienta si a modului de lucru eficace.

Expresivitatea si  experimentarea noilor tehnici a fost o constanta si in anii studiilor la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” din Bucuresti, sectia Imagine Film, perioada care a insemnat conectarea la lumea filmului romanesc si intalniri esentiale cu oamenii de cinema. Tot aici realizeaza primele filme studentesti impreuna cu regretatul Cristian Nemescu.

Profitand de deschiderea Bucurestiului catre productiile internationale de filme de dupa anul 2000, Ovidiu a castigat experienta si in productiile de mare buget turnate in Romania, pentru care filmeaza ca director de imagine si cameraman.

In paralel cu aceasta, semneaza imaginea mai multor scurtmetraje, seriale TV si spoturi publicitare, iar in anul 2008 este director de imagine al lung metrajului „Europolis” , o co-productie Romania-Franta, film la care Ovidiu Marginean este si producator asociat.

Filmul de debut „Europolis” a castigat Mentiunea Speciala a Juriului la Festivalul International de Film de la Montreal 2010,  iar pentru imaginea filmului Ovidiu Marginean este recompensat cu "CYIFF 2011 Best Cinematography" la Cyprus International Film Festival 2011.

Documentarul filmat pe parcursul a 4 ani „Our School”, proiect in care Ovidiu Marginean este Director de Imagine, va fi recompensat cu „Best US Feature” in cadrul Festivalului AFI/Discovery Channel „SILVERDOCS 2011”.

diploma CIFF ovidiu marginean