DESPRE

 

Ovidiu Mărginean (IMDB Link), director de imagine și membru fondator în 2007 al RSC (Romanian Society of Cinematographers), lucrează în domeniul producței vizuale de la începutul anilor '90.

În cadrul Cineclubului Cluj-Napoca descopera pelicula de 16mm, iar apoi începe o colaborare de câțiva ani cu ProTV.  Studiază Imaginea de film și televiziune la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, unde realizează primele filme împreuna cu regretatul regizor Cristian Nemescu.

După o serie de  scurtmetraje, seriale TV și spoturi publicitare, în anul 2008 debutează ca director de imagine cu lung metrajul „Europolis” , o co-producție România-Franța.

„Europolis” a câștigat Mențiunea Specială a Juriului a Festivalului Internațional de Film de la Montreal 2010, iar pentru imaginea acestui film realizat pe pelicula Fuji Vivid,  Ovidiu Mărginean este recompensat cu CYIFF 2011 Best Cinematography la Cyprus International Film Festival 2011.

Documentarul filmat pe parcursul a 4 ani „Our School”, la care Ovidiu Mărginean este director de imagine, va fi recompensat cu Best US Feature în cadrul Festivalului AFI/Discovery Channel „SILVERDOCS 2011”.

În toamna 2014 au loc filmările lungmetrajului "Kidnapped in Romania" cu Michael Madsen (Reservoir Dogs) și Paul Sorvino (GoodFellas), la care  Ovidiu Mărginean este director de imagine.

Romana
diploma CIFF ovidiu marginean